+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Ekzema, atópiás ekzema kezelése

Ekzema, atópiás ekzema kezelése

Atópiás ekcéma

Az ekcémát sokan felismerik, mégis kevesen kezelik megfelelően. A dermatitiszre jellemző vörös, viszkető plakkok, kifakadó, majd elszáradó apró hólyagocskák, és az ezután keletkező viszketési inger nem csak egyszerű kellemetlenséget jelent. Az ennek következtében fellépő, akár önkéntelen vakarózás felsérti a bőrt, ami könnyen szövődmények kialakulásához vezethet. Bár az ekcéma megjelenése elsősorban gyermekeknél gyakori, széles körben jelentkezik kortól és nemtől függetlenül. Kezelése hosszú időt, kitartást és figyelmet igényel a beteg és az orvos részéről egyaránt.

Sokat segíthet a megelőzés

Az atópiás ekcéma kialakulásában számtalan tényező játszhat szerepet. Az öröklött hajlamon túl az olyan környezeti hatások, mint az iparterület-közeli életvitel, a stressz, vagy éppen házi kedvenceink szőrzete is képes befolyásolni a dermitisz megjelenésének gyakoriságát. A megelőzésért azonban sokat tehetünk. Azt ajánljuk, hogy a hosszú fürdőket gyors, hatékony, langyos zuhannyal váltsa fel. Ezen felül pedig figyeljen a vitaminokban és rostokban gazdag tápanyagok bevitelére is! Amennyiben tanácsainkat megfogadja, máris sokat tett azért, hogy a zavaró tünetek a lehető legritkábban bukkanjanak fel.

Mi a teendő, ha már kialakult?

A betegség kellemetlen tüneteit, a bőrpírt, valamint a tartós viszketést kezdetben különböző hidratálók és bőrápolók segítségével enyhítheti. Ha ezek hatására sem érzékel jelentős javulást, akkor feltétlenül forduljon bőrgyógyász szakorvoshoz, hiszen gyógyszeres krémek, kenőcsök használatára, antihisztaminok szedésére lehet szükség!

Ha Önnek is gondot okoznak az ekcéma tünetei, kérjen időpontot, és jöjjön el vizsgálatra!

Tags: Klasszikus bőrgyógyászat

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"