+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Hajhullás kezelése, hajkezelések

Hajhullás kezelése, hajkezelések

Hajhullás

A hajhullás akár már fiatal korban is jelentkezhet, a hölgyeket és urakat pedig egyaránt érintheti. Ami az okokat illeti, számos tényezőt felsorolhatunk a hormonális változásoktól a vesebetegségeken át egészen a pajzsmirigy diszfunkciójáig. A hajhullás tehát nem csupán esztétikai kérdés, hanem akár egy komolyabb betegségről árulkodó tünet is lehet. Éppen ezért fontos az okok feltárása, majd a megfelelő, személyre szabott kezelés – legyen az tüneti, vagy tartós megoldás.

Diffúz hajhullás

A diffúz szó magyarul szétszórtat, rendezetlenséget jelent. Az ilyen típusú hajhullás a teljes fejbőrre kiterjed, a haj kihullik, elvékonyodik vagy erősen ritkul. A kiváltó okok között szervi és pszichés panaszok is állhatnak, hiszen a diffúz hajhullást éppúgy okozhatja a túlzott stressz és a mély gyász, mint egy vírusfertőzés, a cukorbetegség, esetleg anyagcserezavar. Sőt, akár egy túlzásba vitt diéta, vagy rosszul megválasztott étrend is a haj ritkulásához vezethet. Megfelelő kezelés ennek megfelelően csak alapos kivizsgálás után lehetséges.

Alopecia areata

A foltos hajhullás leggyakrabban a fejbőrön jelentkezik, ám a test bármely, szőrrel borított részén előfordulhat. A tünet hátterében autoimmunbetegség áll: a szervezet immunrendszere a szőrtüszőket támadja, mely körszerű foltokat eredményez. Néhány betegséggel az alopecia areata gyakrabban társulhat: Hashimoto thyroiditis, gyulladásos bélbetegségek, stb. Mivel a hajban megjelenő folt, vagy foltok zavaróak lehetnek, és a páciens önbizalmára is kihatnak, érdemes szakemberhez fordulni a problémával.

Androgén alopecia

Ez a típusú hajhullás többnyire a férfiakat érinti (őket viszont igen magas arányban), ritkább esetben ugyanakkor hölgyeknél is előfordulhat. A kopaszodás általában a halántékok felett kezdődik, majd a fej többi részén is kihullik a haj, ugyanakkor ettől eltérő esetek is előfordulhatnak. Az androgén alopecia mögött hormonális elváltozások állnak, így hölgyek esetében elsősorban a változó korban jelentkezik. Fiatal nők esetén az ilyen típusú hajhullás fennállásakor hormonális kivizsgálás szükséges, míg férfiaknál megfelelő kezeléssel a hajhullás intenzitása csökkenthető.

Hajkezelések:

Zavarja a hajhullás, vagy attól tart, komolyabb betegség áll a hátterében? Látogasson el magánrendelőnkbe, és vegye igénybe bőrgyógyászaink segítségét!

Tags: Klasszikus bőrgyógyászat

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"