+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Kedves Páciensek! 2024 júl. 5-től júl. 12-ig szabadság miatt az online és a telefonos előjegyzés, időpont foglalás is szünetel.

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Bison frakcionált szén-dioxid lézer bőrfiatalítás, hegkezelés

BISON frakcionált szén-dioxid lézer bőrfiatalítás, hegkezelés

BISON frakcionált szén-dioxid lézerkezelés

A frakcionált CO₂ lézerkezelés az esztétikai bőrgyógyászat, azon belül is a bőrfiatalítás egyik leghatékonyabb eszköze. Az idő múlása, a stressz és a környezeti tényezők mind-mind meglátszanak a bőrön, különösen, ami az arcot, a nyakat, a dekoltázst és a kezeket illeti. Azonban a bőr öregedésének tipikus jelei – a bőrhibák és ráncok megjelenése, a rugalmasság csökkenése és a megereszkedés – ma már hatékonyan enyhíthetők a hi-tech technológiáknak köszönhetően. Az innovációt és fejlesztést zászlajára tűző, ennélfogva kifejezetten korszerűnek számító orvos-esztétikai készülékeket forgalmazó BISON frakcionált szén-dioxid lézerkezelés visszaadja a bőr rugalmasságát, és eltűnteti a ráncokat, más szóval hatékonyan és látványosan megfiatalítja a bőrt, amely a korábbi állapotához képest üdébb, egységesebb és simább lesz.

A kezelés menete

Számos egyéb, bőrgyógyász szakorvost igénylő kezeléshez hasonlóan ez a beavatkozás is a bőr megtisztításával és érzéstelenítésével indul. A lézer ezután nem a teljes felületen, hanem – ahogy az a nevéből is következik – pontonként, mikropixelenként éri a kezelendő bőrterületet. A pontokba fókuszált lézer apró sebet ejt a bőr mélyebb rétegeiben, elpárologtatva a bőrből a mikroszkopikus méretű oszlopokat, miközben a köztük lévő terület ép marad. A hőhatás fokozza a kollagén és az elasztikus rostok termelődését, a mikroszkopikus méretű sebeknek hála pedig beindul a gyógyulás, és új bőrfelszín képződik. A kezelt pontok közötti bőr érintetlen marad, aminek köszönhetően az egész folyamat – a sebgyógyulás és a feszesedés – gyorsabban megy végbe, mint a hagyományos lézeres kezelések során, és bár a javulás viszonylag hamar kezd megmutatkozni, a teljes folyamat hozzávetőleg 2-3 hónap elteltével fejeződik be (a hatás akár évekig tarthat). A kezelés során a páciens bőrállapotának megfelelően állítjuk be a szkennelés méretét, mélységét és sűrűségét.

Kinek és milyen esetben ajánlott a frakcionált lézerkezelés?

Az ajánlás nem függ kortól, hiszen a frakcionált lézeres kezelés több szempontból is hatékony. Az idősebb páciensek célja a bőrfiatalítás, a mélyebb ráncok és a bőr petyhüdtségének enyhítése, a napfénykárosodott, foltos bőr állapotjavítása, de fiatalabb kliensek is igénybe vehetik, amennyiben üdébbé tennék a bőrüket, vagy megszabadulnának az aknés hegektől és a tág pórusoktól. Pigmentfoltok és szem alatti karikák ellen is kifejezetten hatékony, és a striákkal szemben is felveszi a harcot. Gyakorlatilag bármely területen alkalmazható, arcon, nyakon, dekoltázson, kézfejen, és további előnye, hogy egyéb kezelésekkel is kombinálható. Gyakran egyidőben a Drakula kezeléssel (ez az ún. Frakula kezelés).

A kezelés után kialakulhat pár napig oedema, bőrvörösség és bőrérzékenység. Nem megfelelő otthoni bőrápolás esetén létrejöhet: fokozott pigmentáció, fehér depigmentált foltok, bakteriális felülfertőződés, hegesedés. Herpes prevenció javasolt! A kezelés után 2 hónapig kötelező a fényvédő használata.

Természetesen, mint minden beavatkozásnak, így a frakcionált lézerkezelésnek is vannak ellenjavallatai:

  • terhesség, szoptatás
  • keloid hajlam
  • aktív fertőzés: herpes, gyulladásos állapotok
  • epilepsia
  • diabetes mellitus, kötőszöveti, autoimmunbetegségek
  • daganatos betegségek, immunszuppresszív kezelés
  • isotretinoin hatóanyagú gyógyszer szedése (fél éven belül is)
  • egyéb gyógyszerek, véralvadásgátlók szedése

Hosszan tartó, látványos eredmény

A BISON frakcionált lézerkezelés a látványos javulást hozó beavatkozások egyike. A legjobb eredmény már 2-3 kezeléssel elérhető, amelyek között 4-8 hét szünetet szokás tartani, és a következő 1,5-2 évben a páciensnek nem lesz gondja bőrfiatalításra vagy -korrekcióra.

Ha Ön is hosszú távú megoldást keres, vegye fel a kapcsolatot pasaréti rendelőnkkel, és kérjen időpontot konzultációra!

Tags: Orvos esztétika, kozmetológia Lézer/IPL kezelések

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"