+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Kedves Páciensek! 2024 júl. 5-től júl. 12-ig szabadság miatt az online és a telefonos előjegyzés, időpont foglalás is szünetel.

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

ELOS IPL és dióda lézer kezelések

ELOS IPL és dióda lézer kezelések, TRINITI kezelés

ELOS lézer és ELOS IPL kezelések

A lézeres kezelések közül is kiemelkedő ELOS lézer és ELOS IPL (villanófényes) kezelések biztonságos megoldásokat kínálnak a bőrfiatalításban, az értágulatok megszüntetésében, a hiperpigmentáció kezelésében, valamint a tartós szőrtelenítésben. A kezelések a non ablatív lézeres kezelések közé tartoznak: a bőr nem sérül, jelentős felépülési idővel nem kell számolni.  A következőkben bővebben olvashat a magánrendelőnkben is elérhető kezelések pontos menetéről, javallatainkról és ellenjavallatainkról. 

ELOS technológia

Az ELOS egy mozaikszó, jelentése elektro-optikai-szinergizmus. Az optikai energia és a bipoláris rádiófrekvencia együttes kombinációjával jobb, hatékonyabb és biztonságosabb kezelési eredmény érhető el, mint a fenti energiákkal külön-külön. Az ELOS eljárás egyedülálló, világszabadalommal védett eljárás, a Syneron Corporation tulajdona. Az optikai energia lehet IPL villanófény, diódalézer vagy infravörös fény - az elektromosságot mindig a rádiófrekvencia jelenti. A rádiófrekvencia egyidejű alkalmazása az optikai energia csökkentését teszi lehetővé, így a kezelés biztonságosabb lesz, kevesebb fájdalommal jár, mint a hagyományos elven működő IPL és lézerkezelések. A kisebb energia miatt a bőr megégetésének esélye is jelentősen csökken, ugyanakkor a kezelés hatékonysága nő, mivel a kombinációnak köszönhetően a bőr mélyebb rétegeit is elérjük. A sötétebben pigmentált, barna bőr esetén is biztonságos az ELOS technológiát felhasználó kezelési módszer.

Az ELOS technológia nagyobb hatásfokkal rendelkezik, és kiemelkedően jobb eredményt biztosít, mint a hagyományos IPL és lézerkezelések. Legyen szó a bőr megfiatalításáról, fotorejuvenációjáról, bizonyos érbetegségekről - rosacea, értágulatok, teleangiectasiák - ezek helyreállításában is a segítségünkre lehet. Hatékony megoldást jelenthet továbbá a végleges szőrtelenítésben, sőt az öregedés és a napfénykárosodás következtében kialakuló pigmentfoltok és mélyráncok eltüntetésében is. Javítja az aknés, tág pórusú bőr állapotát.

A kezelés menete

Az ELOS kezelés a test teljes egészén alkalmazható, nők és férfiak egyaránt igénybe vehetik életkortól függetlenül. A beavatkozást megelőzően alapos tisztítást végzünk az adott területen, majd beállítjuk a páciens bőrtípusának és a kezelendő bőr elváltozásigényeinek megfelelő optikai energiát, majd a rádiófrekvencia értékeket. A megfelelő ELOS kezelőfejjel elvégezzük a kezelést. Az arc-, nyak-, dekoltázs-és kézfejkezelések 15-60 percet vesznek igénybe. A tartós szőrtelenítés a felület nagyságától függően 5 perctől 1,5 óráig is tarthat. A beavatkozás minimális fájdalommal jár. Az ELOS lézer illetve ELOS IPL kezeléseket követően a bőr mérsékelten vörösessé válhat, de rövid idő leforgása alatt ez a tünet megszűnik. A pigmentfoltok sötétebbé válhatnak, majd 2 hét alatt fokozatosan elhalványodnak. Arckezelések esetén az elérni kívánt célokat figyelembe véve 3-6 kezelés javasolt 3 hetente vagy havonta, az ismétlő kezelést pedig fél év, 1 év múlva érdemes elvégezni. Szőrtelenítés esetén a kezelést 6 hetente 6-8 alkalommal javasoljuk.

A kezelést a fényszegény őszi-téli, kora tavaszi hónapokban végezzük. A gyantázást 4 héten belül fel kell függeszteni, nap vagy szolárium minimum 4 hétig ne érje a kezelendő bőrfelületet. Tilos a barnítókrémek használata! A kezelés előtt ne használjunk parfümöt sem az érintett területen. A fényvédelem a kezelés alatt és utána is fontos.

Nem javasolt az ELOS kezelés várandósság idején, lázas állapotban, ha a bőrön aktív herpes, gyulladás tapasztalható, vagy ha a páciens cukorbetegségben, daganatos betegségben, epilepsiában, bizonyos autoimmunbetegségben szenved; ismert napallergia esetén sem végzünk ELOS fényterápiát. Szintúgy kerülendő fémprotézis vagy pacemaker meglétekor, továbbá nem kezeljük a tetoválás és tartós smink helyét sem. Próbakezelés javasolt vérhígítók alkalmazásának esetén. Nem kezelünk fényérzékenyítő gyógyszerek (isotretinoin, bizonyos antibiotikumok, vízhajtók, altatók, vaskészítmények, stb.), illetve gyógynövények (orbáncfű) szedésekor.

ELOS IPL kezelés, rosacea és pigmentfoltkezelés, fotorejuvenáció     

Az IPL, azaz villanófényes kezelés során hosszú távú eredményeket érhetünk el az egyes bőrelváltozások mérséklésében, illetve javíthatjuk a bőrfelszín állapotát, a bőr feszességét. Az intenzíven pulzáló fény elnyelődik bizonyos kromofórokban (oxihemoglobin, melanin), így nem károsítja a kisebb ereket, pigmentfoltokat. A villanófény az irharétegben stimulálja a bőr kollagén- és rugalmas rostjainak képződését. Az ELOS technológiával végzett bőrfiatalítás hatékonyabb és biztonságosabb, mint a hagyományos IPL kezelések, mivel az ELOS egyesíti az optikai energiát és a bipoláris rádiófrekvenciát. 

Az IPL számos esztétikai-bőrgyógyászati kezelés kiegészítője lehet: támogatja a bőrfiatalítást, helyreállítja a fénykárosodott, pigmentfoltos, eres kültakarót, és normalizálja, hidratálttá teszi a tág pórusú bőrt. Továbbá remekül alkalmazható értágulatok vagy rosacea meglétekor is.

Az IPL kezelés menete

ELOS SRA kezelőfejjel kezeljük a kívánt bőrfelületet. Eltakarjuk az anyajegyeket, bekenjük az adott területet hűsítő hatású UH-géllel, majd védőszemüveget adunk, amit az IPL teljes időtartama alatt viselni szükséges (15-30 perc összesen). Pácienseink a kezelés során csípő, szúró érzésekről számolnak be, melyek rendszerint az érzékenyebb területeken (ahol vékonyabb a bőr) jelentkeznek, de rövid idő alatt csillapodnak. A kezelést követően a bőr vörös, duzzadt lehet, további szövődmények azonban nem várhatók. 3-5 alkalom javasolt a sikeres kezeléshez, melyet 3-4 hetente lehet elvégezni.

Nem ajánlatos az IPL kezelés a gyermekvárás és a szoptatás időszakában, herpesz fertőzések meglétekor, vagy bizonyított napallergia esetén. A rendszeresen fogyasztott gyógyszerek, gyógynövényalapú készítmények is befolyásolhatják az IPL kezelés sikerességét. Rosacea kezelés után 48 óráig kerüljük a megerőltető fizikai aktivitást.

ELOS TRINITI kezelés

Az ELOS a leginnovatívabb 3 lépéses műtét nélküli arcfiatalító technológia. Az FDA által is engedélyezett, professzionális orvos-esztétikai eljárás során 3 különböző kezelőfejjel kezeljük a bőrfelületet. Az egyes fázisokban IPL-t, diódalézert és infravörös fényt felváltva alkalmazunk, bipoláris rádiófrekvencia-energiával együtt. A komplex terápiának köszönhetően a pigmentációs bőrelváltozások és az érelváltozások egyidejű kezelésével a bőr megfiatalodik, feszesebb, teltebb lesz, a kollagénrostok termelődése miatt az arc szövetei pedig tartósan átépülnek.

  1. lépés: a bőr felszínének korrekciója. Csökkenti a pigmentációt és az erességet. Az IPL és az RF kombinációjának köszönhetően az eredmény egyenletesebb, homogénebb bőrfelszín.
  2. lépés: Refirm bőrfeszesítő kezelés. A rádiófrekvencia és az infravörös fény stimulálja a kötőszöveti rostok képződését.
  3. lépés: Matrix IR kezelés. A diódalézer és a RF együttes hatására a nem invazív fókuszált energia átépíti a bőr irharétegét, feltölti a mélyebb ráncokat.

A kezelés hatására az arc, a nyak és a dekoltázs bőre is egyenletesebb, feszesebb, ránctalanabb lesz. Férfiaknak és nőknek egyaránt ajánlható, látványos anti aging kezelés. A fiatalabb korosztály esetén már 2-3 kezeléssel is szép eredményeket lehet elérni, idősebb korosztály esetén 3-5 kezelést javasolunk a tartós hatás elérése érdekében. A kezelések között 3-5 hét szünetet kell tartani. Fenntartó kezeléseket félévente javasolunk.

ELOS dióda lézeres szőrtelenítés

Ha felmerül még egyéb kérdés az ELOS vagy IPL kezelésekről, szívesen tájékoztatjuk elérhetőségünkön, vagy pasaréti rendelőnkben!

Tags: Orvos esztétika, kozmetológia Lézer/IPL kezelések

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"