+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Kedves Páciensek! 2024 júl. 5-től júl. 12-ig szabadság miatt az online és a telefonos előjegyzés, időpont foglalás is szünetel.

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Exosome – egy sejtterápiás innováció a bőr regenerálásáért

Exosome – egy sejtterápiás innováció a bőr regenerálásáért

A hollywoodi sztárok egyik kedvenceként tartják számon az Exosome kezelést, ami nem más, mint egy sejtterápiás innováció. Az eddigiekben szinte csak az Egyesült Államokban és Dél-Koreában népszerű kezelés végre Magyarországon is elérhetővé vált, így aki szívesen kipróbálna egy merőben új, sejt- és génterápiás gyökerekkel rendelkező kezelést, megteheti már nálunk is.

Kinek ajánlott az Exosome kezelés?

  • annak, aki innovatív bőrfiatalító megoldást keres;
  • aki a kollagénstimuláló kezelést kiegészítené egy újfajta sejtterápiával is;
  • akinek egyenletlen textúrájú és matt, fénytelen az arcbőre;
  • aki szeretne leszámolni bőre esztétikai hibáival (a tág pórusokkal, az aknék után visszamaradt hegekkel, a pigmentfoltokkal);
  • akinek nehezen regenerálódik a bőre;
  • aki a látványosabb eredmény, a nagyobb hatékonyság érdekében kedvenc lézeres kezeléseit egy innovatív sejtterápiás megoldással is támogatná;
  • annak, aki nem akar botoxolni, sem más töltőanyagot használni, viszont szeretne fiatalosabb, üdébb, ragyogóbb bőrt.

Mik azok az exoszómák és milyen szerepük van a bőr regenerálásában?

Az exoszómák az emberi test szinte minden sejtje által kibocsájtott nanorészecskék, amik jeleket továbbítanak a sejtek között. Tulajdonképpen minden egyes bőrsejt saját exoszómával rendelkezik; az exoszómák az egészségtelen sejteknek üzeneteket továbbítanak, így késztetik azokat regenerálódásra. Felébresztik a sérült vagy inaktív kötőszöveti sejteket, így azok újra normális és egészséges sejteket fognak termelni. Ennek eredményeként pedig javulhat a bőrminőség, fokozódhat a bőr elasztinés kollagéntermelése és csökkenhet a pigmenttermelés.

Hogyan zajlik a kezelés?
Egy egyszerű, gyors, valamint teljesen fájdalommentes kezelésről van szó, ami érzéstelenítést sem igényel. Azonban azt fontos tudni, hogy az exoszómákat nem csak felkenni kell a bőrre, hanem a hatékony és látványos eredmény érdekében, fontos, hogy valamilyen mikrotűs vagy lézeres kezeléssel kombináljuk az Exosome terápiát. A hatóanyag steril csatornákon keresztül tud a legjobban a bőrbe jutni, tehát azt közvetlenül a kollagénstimuláló vagy a lézeres kezelés után kenjük fel a bőrre. Az Exosome kezelés egyaránt alkalmazható a SkinPen mikrotűs kezeléssel, a Vivace frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás kezeléssel, a Dermastir gold touch up bőrstimuláló eljárással, valamint az öregedés jeleit csökkentő frakcionált CO₂ lézerkezeléssel is.

Ha szeretne többet is megtudni az Exosome-terápiáról, forduljon hozzánk bizalommal!

Tags: Orvos esztétika, kozmetológia

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"