+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Kedves Páciensek! Telefonszámunk megváltozott. Az új szám: +36 20 466 0070, már csak ezen lehetséges időpontot kérni.

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Felszívódó szálas kontúrozás, Thread Lifting

Felszívódó szálas kontúrozás, Thread Lifting

FTC szálbehúzás, Thread Lifting

A különböző környezeti hatások, a stressz, sőt a genetikai hajlam is befolyásolja az arcbőr rugalmasságát, felszínének egyenletességét. Az apróbb ráncok, barázdák az idő előrehaladtával megjelennek, a kültakaró fakóvá, petyhüdtté, megereszkedetté válik. Magánrendelőnkben olyan műtét nélküli megoldást kínálunk, mellyel az arc, a nyak, a toka és a dekoltázs bőre megfiatalítható, a hasi tájékon, felkaron lévő terület pedig újra feszessé tehető. Korrigálható a laza, megereszkedett állvonal, javíthatunk a szem alatti karikák, táskák állapotán. Olvasson Ön is bővebben a nők és a férfiak körében egyaránt népszerű FTC szálbehúzásról!

Bioszálas arcfeszesítés

Az FTC kontúrterápia (Fine Thread Contour Therapy) egy műtét nélküli beavatkozás, ami a bőr megfiatalítására, megemelésére, kontúrozására szolgál. A kezelés előtt komolyabb kivizsgálás nem szükséges, ugyanis a beavatkozás során használt felszívódó, antimikrobiális fonalak nem váltanak ki allergiás reakciót a szervezetben. A bioszálak anyaga biokompatibilis PDO illetve PLO: biztonságos, már az 1980-as évek óta használt sebészeti varróanyagok. A bőr SMAS rétegébe behelyezett szálak kb. fél évig tartózkodnak a bőrben, majd teljes mértékben felszívódnak. A szálak helyén kollagénrost-hálózat képződik, amely emeli és feszessé teszi a szöveteket. Az FTC kezelés hatása 12-24 hónapig tarthat.

Vágás nélkül – a beavatkozás menete

A bőr alapos fertőtlenítését követően érzéstelenítjük az adott területet. Vékony, különböző hosszú és vastagságú tűk segítségével a kötőszöveti rétegbe juttatjuk a nyom nélkül felszívódó szálakat. A kontúrterápia hatására nemcsak a szövetek emelkednek meg, hanem fokozódik a természetes kollagén termelés is, javul a bőr anyagcseréje. Minimális gyógyulási idővel kell számolni, a páciens különösebb odafigyelés nélkül folytathatja napi teendőit. Kialakulhat bevérzés, átmeneti, enyhe duzzanat. A beavatkozás napján és másnap javasolt a kezelt terület jegelése. A Thread Lifting mindössze 20-45 percet vesz igénybe, és bármikor megismételhető. Szembetűnő eredményeket hoz akár azonnal, és akár két éven át. Az FTC szálbehúzás kombinálható egyéb szépészeti kezelésekkel is: botoxszal, hialuronsavas feltöltéssel, Drakula terápiával.

Ellenjavallatok

A kontúrterápia elvégzése nem ajánlott lázas megbetegedések idején, ha a szervezetben gyulladásos állapotok figyelhetők meg, illetve, ha a páciens az immunrendszer működését befolyásoló készítményeket szed. A beavatkozás a gyermekvárás és szoptatás időszakaiban sem gyakorolható. Továbbá nem javasolt keloid hajlam, véralvadási zavar és cukorbetegség esetén sem.

COG szálas arcemelés

Amennyiben a bőr jelentősebben megereszkedett, a Thread Lift kezelést kombinálhatjuk COG-fogazott szálak behelyezésével. Ezek az úgynevezett emelőszálak vastagabbak és hosszabbak, mint a bioszálak, illetve ezeket a szálakat apró kis tüskékkel látták el. Ezek az apró fogak belekapaszkodnak a szövetekbe, így azokat erőteljesebben képesek megemelni. A COG szálak emelik a középarcot, az orr-ajak barázdát, és a száj szegletében kialakult Marionett ráncokat is, illetve jelentősen javítanak az állvonal kontúrján.

Amíg az FTC-nél akár 90-100 mono és srew (sima és csavart) szálat is behúzhatunk, addig a COG szálak esetén oldalanként 5-6 szálat helyezünk be. A COG fogazott szálakat behelyezhetjük tűvel és kanüllel is. Utóbbinak nagy előnye, hogy nem okoz bevérzést, így jóval gyorsabb a felépülési idő. A hatás azonnal látszik, a COG-k a kollagén termelés stimulációját is fokozottan elősegítik, így az eredmény akár 1,5- 2 évig is tartós lehet. A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük, és gyakran kombináljuk finomszálas kontúrterápiával.

Ha Ön is üde, rugalmas bőrre vágyik, kérjen időpontot vágás nélküli beavatkozásunkra mielőbb!

Tags: Orvos esztétika, kozmetológia

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"