+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Kedves Páciensek! 2024 júl. 5-től júl. 12-ig szabadság miatt az online és a telefonos előjegyzés, időpont foglalás is szünetel.

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Felszívódó szálas kontúrozás, Thread Lifting

Felszívódó szálas kontúrozás, Thread Lifting

FTC szálbehúzás, Thread Lifting

A különböző környezeti hatások, a stressz, sőt a genetikai hajlam is befolyásolja az arcbőr rugalmasságát, felszínének egyenletességét. Az apróbb ráncok, barázdák az idő előrehaladtával megjelennek, a kültakaró fakóvá, petyhüdtté, megereszkedetté válik. Magánrendelőnkben olyan műtét nélküli megoldást kínálunk, mellyel az arc, a nyak, a toka és a dekoltázs bőre megfiatalítható, a hasi tájékon, felkaron lévő terület pedig újra feszessé tehető. Korrigálható a laza, megereszkedett állvonal, javíthatunk a szem alatti karikák, táskák állapotán. Olvasson Ön is bővebben a nők és a férfiak körében egyaránt népszerű FTC szálbehúzásról!

Bioszálas arcfeszesítés

Az FTC kontúrterápia (Fine Thread Contour Therapy) egy műtét nélküli beavatkozás, ami a bőr megfiatalítására, megemelésére, kontúrozására szolgál. A kezelés előtt komolyabb kivizsgálás nem szükséges, ugyanis a beavatkozás során használt felszívódó, antimikrobiális fonalak nem váltanak ki allergiás reakciót a szervezetben. A bioszálak anyaga biokompatibilis PDO illetve PLO: biztonságos, már az 1980-as évek óta használt sebészeti varróanyagok. A bőr SMAS rétegébe behelyezett szálak kb. fél évig tartózkodnak a bőrben, majd teljes mértékben felszívódnak. A szálak helyén kollagénrost-hálózat képződik, amely emeli és feszessé teszi a szöveteket. Az FTC kezelés hatása 12-24 hónapig tarthat.

Vágás nélkül – a beavatkozás menete

A bőr alapos fertőtlenítését követően érzéstelenítjük az adott területet. Vékony, különböző hosszú és vastagságú tűk segítségével a kötőszöveti rétegbe juttatjuk a nyom nélkül felszívódó szálakat. A kontúrterápia hatására nemcsak a szövetek emelkednek meg, hanem fokozódik a természetes kollagén termelés is, javul a bőr anyagcseréje. Minimális gyógyulási idővel kell számolni, a páciens különösebb odafigyelés nélkül folytathatja napi teendőit. Kialakulhat bevérzés, átmeneti, enyhe duzzanat. A beavatkozás napján és másnap javasolt a kezelt terület jegelése. A Thread Lifting mindössze 20-45 percet vesz igénybe, és bármikor megismételhető. Szembetűnő eredményeket hoz akár azonnal, és akár két éven át. Az FTC szálbehúzás kombinálható egyéb szépészeti kezelésekkel is: botoxszal, hialuronsavas feltöltéssel, Drakula terápiával.

Ellenjavallatok

A kontúrterápia elvégzése nem ajánlott lázas megbetegedések idején, ha a szervezetben gyulladásos állapotok figyelhetők meg, illetve, ha a páciens az immunrendszer működését befolyásoló készítményeket szed. A beavatkozás a gyermekvárás és szoptatás időszakaiban sem gyakorolható. Továbbá nem javasolt keloid hajlam, véralvadási zavar és cukorbetegség esetén sem.

COG szálas arcemelés

Amennyiben a bőr jelentősebben megereszkedett, a Thread Lift kezelést kombinálhatjuk COG-fogazott szálak behelyezésével. Ezek az úgynevezett emelőszálak vastagabbak és hosszabbak, mint a bioszálak, illetve ezeket a szálakat apró kis tüskékkel látták el. Ezek az apró fogak belekapaszkodnak a szövetekbe, így azokat erőteljesebben képesek megemelni. A COG szálak emelik a középarcot, az orr-ajak barázdát, és a száj szegletében kialakult Marionett ráncokat is, illetve jelentősen javítanak az állvonal kontúrján.

Amíg az FTC-nél akár 90-100 mono és srew (sima és csavart) szálat is behúzhatunk, addig a COG szálak esetén oldalanként 5-6 szálat helyezünk be. A COG fogazott szálakat behelyezhetjük tűvel és kanüllel is. Utóbbinak nagy előnye, hogy nem okoz bevérzést, így jóval gyorsabb a felépülési idő. A hatás azonnal látszik, a COG-k a kollagén termelés stimulációját is fokozottan elősegítik, így az eredmény akár 1,5- 2 évig is tartós lehet. A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük, és gyakran kombináljuk finomszálas kontúrterápiával.

Ha Ön is üde, rugalmas bőrre vágyik, kérjen időpontot vágás nélküli beavatkozásunkra mielőbb!

Tags: Orvos esztétika, kozmetológia

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"