+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Hialuronsavas ajaktöltés, ajakfiatalítás

Hialuronsavas ajaktöltés, ajakfiatalítás

Minden nő álma: telt, ápolt ajkak

Sokak szemében a szép, ápolt ajkak jelentik a vonzerő kulcsát, így nem csoda, ha az ajakfiatalítás, ajakfeltöltés egyre népszerűbb beavatkozásnak számít. Az idő múlása az egész testre, így a szájra is kihat. Ahogy öregszik a kötőszövet, az ajkak elvékonyodnak, veszítenek teltségükből, megjelennek körülöttük a ráncok. Pasaréti magánrendelőnkben bárki számára elérhetők az ajakfiatalító szépészeti beavatkozások.

Hialuronsavas ajakfeltöltés

A hialuronsav nem más, mint egy természetes, nagy molekulájú szénhidrát, amely minden szövetben jelen van. Több feladatot is ellát, ezek egyike a hidratáltság biztosítása a víz megkötése által. Hatékonyságának köszönhetően mára megkerülhetetlenné vált az esztétikai bőrgyógyászatban. Jelentős vízmegkötő képességéből adódóan tökéletesen alkalmazható ajakállomány-növelésre és szájkontúr-kiemelésre.

Természetes mivoltán túl a hialuronsav használata mellett szól az az érv is, hogy ez az anyag idővel teljesen lebomlik. A nem felszívódó, tartós feltöltés hosszú távú kockázatokat rejt magában, míg a hialuronsav hat-kilenc hónap elteltével nyomtalanul eltűnik. Noha a beavatkozást ekkor meg kell ismételni, mégis ez a legbiztonságosabb megoldás.

Az ajakfeltöltés menete

Az ajakfeltöltés injekciós tűvel vagy kanüllel történik, mértékéről pedig az előzetes konzultáció során születik meg a döntés. Kidolgozásra kerül a kezelési terv, és fotódokumentációt is készítünk a teljes folyamatról. Gyors beavatkozásról lévén szó, mindössze helyi érzéstelenítést alkalmazunk. A hialuronsavat több ponton juttatjuk be az ajkakba, majd gyengéd masszírozással egyenletesen eloszlatjuk a kívánt eredményért.

Ellenjavallatok, lehetséges mellékhatások

Ez a beavatkozás kizárólag akkor nem javasolt, ha a páciens allergiás valamelyik felhasznált anyagra. Fertőző megbetegedés esetén (például herpesz) várni kell az ajakfeltöltéssel, ahogy várandósság és szoptatás alatt sem célszerű vállalni a kezelést. Nem allergiás, tehát bármikor és bárkinél előfordulható reakció lehet a bőrpír, a duzzanat, a bevérzés, ám ezek mindegyike kismértékű, és csak átmenetileg tapasztalható.

Ha Ön is teltebb, dúsabb élettel telibb ajkakra vágyik, vegye fel a kapcsolatot budai magánrendelésünkkel!

Tags: Orvos esztétika, kozmetológia

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"