+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Kedves Páciensek! 2024 júl. 5-től júl. 12-ig szabadság miatt az online és a telefonos előjegyzés, időpont foglalás is szünetel.

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Kémiai hámlasztás, peelingek

Kémiai hámlasztás, peelingek

Mi az a kémiai hámlasztás?

A kémiai hámlasztást különböző erősségű savakkal végezzük a kültakarón. Több típusát különböztetjük meg aszerint, hogy az alkalmazott sav milyen mélységben fejti ki a hatását: lehet felszínes, középmély és mélyhámlasztás. A felszínes gyümölcssavas peeling elsődleges célja a bőr megújítása, a fénykárosodás következtében megjelenő ráncok eltüntetése, valamint a megfelelő hidratáció elnyerése. A triklórecetsavas ezzel szemben közepes mélységű beavatkozásnak számít: a bőr alsóbb rétegeit érinti, és a kötőszövetekre is jó hatással van. Megújítja az elfáradt rostokat, és fokozza a kollagéntermelést, ezáltal az apróbb hegek, ráncok és hibák eltűnnek, a kezelt terület újra élettel telivé válik. 

Kiknek és mikor javasolt?

A kémiai hámlasztás egyaránt ajánlott a fiatalabb és idősebb korosztálynak, a bőrtípust és az elérni kívánt célokat is figyelembe véve. A glikolsavas és a triklórecetsavas módszer számos szépészeti kezelés kiegészítője lehet. Mindkettő alkalmazható az arcon, a nyak tájékán, a dekoltázsban, sőt a kézfejeken és a combokon is. Igénybe vehetők vízhiányos, mitesszeres bőrön, sőt pigmentfoltos területeken is. A tág pórusú vagy fénykárosodott felületek megújításában szintén a segítségünkre lehetnek. Támogathatják továbbá a bőrfiatalítás folyamatait, az apróbb ráncok elhalványítását.

Mint minden beavatkozásnál, itt is vannak kizáró tényezők, melyekre fontos odafigyelni. Nem javasolt a kémiai hámlasztás terhesség és szoptatás idején, illetve ha az adott terület herpesszel vagy szemölccsel fertőzött. Nem végzünk hámlasztást, ha sugárkezelt a bőr, a páciens Isotretinoin kúrát kapott az elmúlt 6 hónapban, vagy nem figyel a kezelés utáni fényvédelemre.

Glikolsavas, gyümölcssavas hámlasztás

Kíméletes pórustisztítást végzünk a páciens bőrtípusának megfelelő anyagokkal, javítva ezzel az adott terület textúráját. Általában 6-10 kezelés ajánlott a megfelelő eredmény eléréséhez. A beavatkozás fájdalommentesnek mondható, azonban többen tapasztalnak közben enyhén bizsergető érzést, bőrpírt. Hámlást, sebesedést nem okoz, így a páciens azonnal visszatérhet mindennapi teendőihez. Igazi lunch time beavatkozás, akár a tavaszi, kora nyári időszakban is végezhető. Kiválóan alkalmazható a bőr felfrissítésére, fiatalítására, pigmentációs problémák, szolárisan károsodott bőr, aknés, mitesszeres, tág pórusú bőr kezelésére.

Hámlasztás triklórecetsavval

Ellenben a gyümölcssavas eljárással, itt a bőr mélyebb rétegeit érintjük. Nemcsak az elhalt hámsejteket távolítjuk el, de a kötőszövetet is kezeljük. Ennek eredményeképp a fáradt rostok újraképződnek, fokozódik a kollagéntermelés, a bőr rugalmasabb lesz, és kisimulnak a felszíni ráncok. Kiválóan alkalmazható pigmentfoltos bőrre, súlyosan fénykárosodott, illetve megvastagodott bőr esetén. A triklórecetsavas hámlasztás során csípő, bizsergető, égő érzésről számolnak be, és vörösség is kialakul a kezelt területen. Kizárólag napfényszegény időszakokban végezhető (4 alkalom 10-14 naponta), következményként pedig erőteljes hámlással kell számolni 3-5 napig. Fontos a bőr előkészítése a konzultáció során kiválasztott otthoni termékekkel, illetve a kezelés utáni fényvédelem.

ZO® SKIN 3 Step peeling

Ettől az erős, stimuláló hámlasztástól ragyogóan szép lesz a bőre. A ZO® SKIN Health termékekkel 6-8 hét alatt megfelelően előkészítjük a bőrt. Triklórecetsav, retinolsav és laktátsav keverékével kezeljük az arc és nyak területét. Látványosan megújítja a bőrt, halványítja a pigmentfoltokat.

Red Carpet peeling, ZO® SKIN HEALTH

A „vörös szőnyeges” hámlasztásunkat igazán kedvelik a páciensek, mivel nincsen felépülési idő, viszont azonnal garantáltan üde, fiatalos csillogása lesz a bőrüknek. Ha valamilyen alkalomra szeretnénk nagyon szépek lenni, akkor 1 nappal az esemény előtt érdemes igénybe venni ezt a peelinget.

Pixel peel

Mély aknés, bárányhimlős hegek eltüntetésére alkalmazzuk ezt a kombinált kezelést. Triklórecetsavas hámlasztást kombinálunk dermarollerrel. Általában 4 alkalmat javasolunk, 2-4 hetente.

Felépülési idő

A gyógyulás folyamata függ a kezelés típusától, a kezelt terület nagyságától, és az egyéni kompetenciáktól. Míg a gyümölcssavas beavatkozás szinte semmilyen nyomot nem hagy, a triklórecetsav erős, több napig tartó hámlást idéz elő (minél nagyobb a hámlasztás mértéke, annál hosszabb a felépülési idő).

Döntsön Ön is megbízható kezeléseink mellett, és kérjen időpontot Szilágyi Erzsébet fasori rendelőnkbe!

Tags: Orvos esztétika, kozmetológia

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"