+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Kedves Páciensek! 2024 júl. 5-től júl. 12-ig szabadság miatt az online és a telefonos előjegyzés, időpont foglalás is szünetel.

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Stria kezelés

Stria kezelés

Mi is az a stria?

A terhességi vagy nyúlási csíknak is nevezett bőrelváltozás az egyik leggyakoribb bőresztétikai probléma. Bár főleg a nőket érinti, a férfiak bőrén is jelentkezhetnek az első fázisban lilás-vöröses, később gyöngyházas árnyalatú, fehérré halványuló repedések. A stria a bőr feszülésére merőleges irányban alakul ki, leginkább a hason, csípőn és a combon, de a mellek sincsenek tőle biztonságban.

Hízás, terhesség és hirtelen növés során gyors tempóban növekszik a bőr, amit az alatta lévő kötőszövet nem képes követni, így az végül elszakad, megreped, jellegzetes csíkokat hagyva a kültakarón. Kötőszövetről lévén szó, nem meglepő, hogy a probléma elsősorban a nők körében jelentkezik, hiszen a terhesség megköveteli, hogy a nők kötőszövete lazább szerkezetű legyen.

Stria kezelése

Noha a terhességi csíkokkal kapcsolatban gyakran elhangzik, hogy célszerű elsősorban a megelőzésre törekedni, azok se keseredjenek el, akik már küzdenek a problémával. Igaz, hogy a végleges eltüntetésükre nincs lehetőség, de kiváló minőségű krémek és modern kezelések állnak rendelkezésre az elhalványításukra. Ezek gyakran olyan hatékonyak, hogy alkalmazásukkal a striák szinte észrevétlenné válnak.

Rendelőnkben több beavatkozás közül is választhat:

  • VIVACE RF mikrotűs kezelés és RRS HA Aesthetic Dermal/STRIMATRIX kombinációja

A rádiófrekvenciás, mikrotűs kezelés és a bőr mélyebb rétegeibe bejuttatott mezoterápiás hatóanyagok számos bőrhibára eredményesen alkalmazhatók együttesen, és többek között a striák ellen is hatékonyan bevethetők.

  • Dermaroller, Dermapen kezelés

A dermaroller kezelés során egy speciális, apró tüskékkel ellátott eszközzel mikroszkopikus méretű sebeket ejtünk a bőrön, ami beindítja a sebgyógyulási folyamatot. Ennek eredményeképpen fokozódik a kollagén- és a rugalmas rostok termelődése, és beindul a bőrregeneráció. Amennyiben a kezelést mezoterápiás hatóanyagok alkalmazásával bővítjük, az eredmény még látványosabb lehet.

  • BISON frakcionált szén-dioxid lézerkezelés

Az egyik leghatékonyabb módszer a striák halványítására, kombinálhatjuk PRP, azaz Drakula terápiával.

A stria nagyon sok embert érint, a hirtelen megnövő fiataloktól kezdve a várandós nőkön át egészen a súlyproblémákkal küzdőkig. Szabaduljon meg tőlük hatékonyan, vegye igénybe szolgáltatásunkat!

Tags: Testkezelések

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"