+36 20 583 4421 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | K-Sz: 10-18 h | P: 10-20 h

facebookinstagram

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Modern bőrsebészet

Bőrsebészeti kezeléseink

Budai magánrendelőnkben bőrsebészeti megoldásokkal is várjuk Önt. Korszerű eszközökkel és betegközpontú hozzáállással segítjük gyógyulását, Dr. Csiky László sebész szakorvos pedig kiemelkedő tapasztalattal látja el pácienseinket.

Forduljon hozzánk bizalommal anyajegy eltávolítás, valamint atheroma, lipoma és egyéb jóindulatú bőrnövedékek kezelése kapcsán!

Anyajegy eltávolítás, egyéb bőrnövedékek eltávolítása

Az anyajegy-szűrés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, éppen ezért rendelőnkben teljes körű szolgáltatást kínálunk. A teljes testfelszín átvizsgálásával szakorvosunk megállapítja, mely anyajegyek esetében szükséges az eltávolítás, maga a beavatkozás pedig ambulánsan, sebészi kimetszéssel történik. Az állandó mechanikai irritációnak kitett, a bőr felszínéből kiemelkedő, zavaró helyen lévő festékes anyajegyek is eltávolíthatóak.

Az anyajegyeket babérlevél alakú kimetszéssel távolítjuk el, a sebszéleket varrattal egyesítjük. A varratszedés ideje függ az anyajegyek elhelyezkedésétől. A pigmentált anyajegyeket minden esetben továbbküldjük szövettani vizsgálatra, melynek eredményéről nagyjából egy hét után tájékoztatjuk Önt. A szövettani lelet kiértékelését az ország egyik legjobb, legmegbízhatóbb patológusa végzi. Az eltávolítás után minimális felépülési idővel és kellemetlenségekkel kell számolni. Előzze meg a melanóma kialakulását, forduljon hozzánk bizalommal!

Basalioma, nem festékes eredetű bőrdaganat eltávolítása

Az egyik leggyakoribb rosszindulatú bőrdaganatfajta, mely elsősorban az 50 évnél idősebb korosztályt érinti. A napozási szokások és szoláriumozás miatt azonban egyre gyakrabban találkozunk vele a fiatalabb korosztályban is. A napfénynek kitett testrészeken jelenik meg, így jellemzően a nyakon, arcon, mellkason vagy hátbőrön találkozhatunk vele. Többféle formája ismert, legtöbbször gyöngyházfényű, tömött tapintatú, felszínén erezett göbcseként vagy lapos, vörös foltként látjuk. A basalioma a bőrrákok közé tartozik, azonban nélkülözi az áttétképzés képességét. Megfelelő fényvédelemmel könnyen védekezhetünk ellene. Kezelésében több eljárás is lehetséges, legbiztosabb azonban a megfelelő biztonsági zónával a sebészi kimetszés, szövettani vizsgálattal.

Atheroma, lipoma, bőr alatti növedékek eltávolítása

Atheroma: a kásadaganatnak is nevezett elváltozás főleg esztétikailag zavaró, ugyanakkor gyulladt állapotban fájdalmat, sőt akár lázat is okozhat. Kialakulásában a faggyúmirigyek kivezetőcsövének elzáródása áll. Leggyakrabban a hajas fejbőrön és a törzsön, arcon fordul elő.

Lipoma: a bőr alatt kialakuló jóindulatú daganat tüneteket csak akkor okoz, ha méretéből vagy elhelyezkedéséből adódóan nyomja az alatta lévő idegeket. Általában puha tapintatú, mobilis subcutan csomó, különböző méretben.

Magánrendelőnkön a bőrnövedékek típusától függően elektrosebészeti, rádiófrekvenciás kauteres és mélyfagyasztásos eljárásokat is alkalmazunk, a kisműtéteket pedig sebész szakorvos kollégánk végzi.

 

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"