+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Alydia Cellulit , RRS Cellulit kezelések

Alydia Cellulit , RRS Cellulit kezelések

A cellulitról röviden

Narancsbőr. Szinte alig akad nő, akit ne érintene valamilyen mértékben, hiszen a narancs héjához vagy a karfiol felületéhez hasonlatos gödrös-rücskös bőrfelszín legalább 80-90 százalékuknál jelentkezik. Biológiai okokkal magyarázható, hogy a cellulit sokkal nagyobb arányban alakul ki nőknél, mint férfiaknál: egyrészt a férfiak keresztszálas, erős kötőszöveti szerkezetével ellentétben a nőké párhuzamos, lazább, mert a terhesség megköveteli a nagyobb tágulóképességet, másrészt a nők ösztrogénszintje sokkal magasabb. Amikor a zsírszövet rostjai betüremkednek a bőr irharétegébe, a bőr felszíne egyenetlenné válik. A cellulit jellemzően a comb és a fenék környékén alakul ki, mivel ezeken a tájékokon vannak a nagyobb zsír lerakatok, de súlyosabb esetekben a hason és mellen is előfordulhat.

Kialakulásának több oka lehet az örökletes tényezőktől kezdve a hormonszint-változáson át a helytelen táplálkozásig, a mozgás szegény -és a stresszes életmódig. Bár a jelenség nem veszélyes az egészségre, lelki téren mégis komoly problémákat okozhat, miután önértékelési zavarok, gátlásosság kialakulásához vezethet.

Narancsbőr elleni kezelések

Noha a cellulittel nem könnyű felvenni a küzdelmet, szerencsére ma már léteznek hatékony kezelések. Bár bizonyos esetekben a testsúlycsökkentés vagy a speciális masszázs is hozhat némi eredményt, az olyan orvos-esztétikai beavatkozások, mint a mezoterápia vagy a rádiófrekvenciás kezelés egyre népszerűbbek és elterjedtebbek. Pasaréti rendelőnkben mindkét módszer elérhető a klienseink számára.

Mezoterápia

A természetes anyagok használatán alapuló, narancsbőr ellen is hatásos bőrfiatalító és -regeneráló kezelést kúraszerűen érdemes végezni. A 2-4 hetes időintervallumokban végzett 4-6 beavatkozás már látható eredményt produkál. A mindössze 20-30 perces mezoterápiás kezelés során a hatóanyagot tűvel juttatjuk a bőrbe, ennek ellenére csekély fájdalommal jár, és kizárólag akkor nem javallott, ha a páciens valamilyen bőrfertőzésben szenved.

Rádiófrekvenciás testfeszesítés

Ez a módszer az elektromágneses hullámok nagy frekvenciájú rezgését aknázza ki. A mechanizmus röviden a következő: a bőr felmelegszik, aminek következtében a kollagénrostok egyrészt összerándulnak, másrészt beindul az újraképződésük, és ez a komplex folyamat jótékony hatással bír a cellulitre.

Dermaroller

A dermaroller lényege szintén az, hogy a szükséges hatóanyagok eljussanak a bőr mély rétegeibe, ahol megfelelően és eredményesen fejtik ki hatásukat. Ez az eszköz voltaképpen egy több száz apró tűvel ellátott henger, amit az érintett bőrfelületen görget végig a bőrgyógyász-kozmetológus.

Ha szeretne megszabadulni az esztétikai szempontból kellemetlen cellulittól, keresse fel pasaréti rendelőnket, hogy együtt találjuk meg Önnek a leghatékonyabb módszert!

Tags: Testkezelések

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"