+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Ránctalanító kezelés botulinum toxinnal

Ránctalanító kezelés botulinum toxinnal (botoxszal)

A bőr öregedésének hátterében belső és külső tényezők ugyanúgy szerepet játszanak. A húszas-harmincaséveinket elhagyva kültakarónk egyre inkább veszít a rugalmasságából, fényéből, és felszínén enyhébb fokú ráncok is megjelenhetnek - ez alól az arcunk sem kivétel. Az idő előrehaladtával az elasztin és a kollagénrostok mennyisége is rohamosan csökken: a ráncok így mélyen ülőkké válnak, az arc egyre fakóbb és petyhüdtebb lesz. Megkülönböztetünk dinamikus és statikus ráncokat. A botulinum toxin kezelés a mimikai izommozgás következtében kialakult dinamikus ráncok kezelésére alkalmas. A statikus ráncok eltüntetésére a hialuronsavas feltöltés a legjobb megoldás.

A világon a botox kezelés a leggyakrabban végzett esztétikai kezelés. A 2000-res évek elejétől ismert szépészeti felhasználása, előtte gyógyszerként az ideggyógyászok és szemészek használták. Egy igazán pontosan adagolható és megbízható kezelés tapasztalt kezekben. Az egyik leglátványosabban fiatalító esztétikai terápia.

Bővebben a botox kezelésről

A botulinum toxin egy baktérium által termelt fehérje, amely célzott használat mellett meggátolja az izmok összehúzódását. A botox gátolja az ideg és izom közötti ingerületátvitelt. Hatása átmeneti, emiatt korlátlanul ismételhető.  A mimikai izmokba injektálva akár fél éven át tartós eredményt hozhat. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a kezelések elején a botox hatása általában 4-4,5 hónap a páciensek legnagyobb részénél, tartósabb alkalmazása után ez az idő pár hónappal kitolódhat. A botox kezelés szigorúan életkorhoz kötött: kizárólag 18-65 év közti vendégek esetében használható. Leggyakrabban az arc felső harmadának izmait kezeljük vele, azonban egyéb területeken is alkalmazhatjuk. A helyesen kivitelezett botox kezelés nem fagyasztja le az arcot, és nem természetellenes hatású.

A botox ezeken a területeken alkalmazható:

 • Szemöldökök közötti haragos ráncok kezelése
 • Homlok vízszintes ráncainak kezelése
 • Szarkalábak kezelése
 • Nyusziráncok az orron
 • Szemöldökök emelése
 • Száj körüli finomráncok kezelése
 • Rágóizom izomkezelése
 • Gummy Smile kezelése

Botox kezelés rendelőnkben

A beavatkozást a bőr alapos fertőtlenítésével kezdjük. Helyi érzéstelenítést nem alkalmazunk, mert az injektálás csak apróbb, alig érzékelhető kellemetlenséggel jár. A megfelelő kezelési pontokba injekciózzuk a szükséges botox mennyiséget. Mellékhatásként leggyakrabban kisebb bevérzések fordulhatnak elő. A kezelés után pár nappal már érződik a botulinum toxin hatása (a teljes hatás 14 nap alatt alakul ki). A kezelés után javasolt a kezelt terület finom mozgatása. Közvetlenül a kezelés után 5 óráig függőleges testhelyzetben kell maradni. 48 óráig kerülni kell a szoláriumot, szaunát, napozást és nem szabad tornázni, a fizikai aktivitást kerülni kell. Kozmetikai arcmasszás 2 hétig tilos.

Rendelésünkön Dysport és Vistabel botulinum toxint használunk.

Nem alkalmazunk botox ránctalanító kezelést:

 • a várandósság alatt, szoptatáskor
 • izom- és idegrendszeri betegségek meglétekor
 • bizonyos autoimmunbetegségek fennállásakor (pl. myasthenia gravis)
 • akut betegségek idején (pl. megfázásos vagy lázas állapotok)
 • botoxszal szembeni túlérzékenység esetén
 • a bőr fertőzései esetén (pl. herpes simplex)

Válassza Ön is fiatalító botox kezelésünket, és kérjen időpontot II. kerületi rendelőnkbe mielőbb!

Tags: Orvos esztétika, kozmetológia

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"