+36 20 466 0070 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 105. | H-P: 10-18 h

Dr. Pellion Szilvia Budai Esztétikai Bőrgyógyászat

Pasarét 
Esztétikai Bőrgyógyászat

Izzadásgátló kezelés botulinum toxinnal

Izzadásgátló kezelés botulinum toxinnal

Őszintén a fokozott izzadásról

Az izzadás alapvetően természetes folyamat – szervezetünk így gondoskodik a megfelelő testhőmérséklet fenntartásáról. Bizonyos élethelyzetek meg is követelik a fokozott verejtékezést: lázas állapotok, sport, intenzív tápanyagok bevitele, túlterheltség. Ezektől eltérő szituációkban a túlzott izzadás már egészségügyi problémaként kezelendő: ha átlagos hőmérséklet mellett erőteljesen vagy gyakrabban izzadunk, akkor fokozott verejtékezésről beszélünk.

Mi okozhatja a túlzott izzadást?

Alapvetően két eset lehetséges. Úgynevezett primer hiperhidrózis áll fenn akkor, ha a verejtékmirigyek túlműködnek a test egyes területein vagy annak egészén. Szekunder hiperhidrózisról akkor beszélünk, ha az izzadás hátterében valamilyen komolyabb betegség áll (hormonális problémák, idegrendszeri és- belgyógyászati betegségek).

Legyen szó bármelyik esetről, érdemes szakemberhez fordulni, ha túlzó mértékű izzadást észlelünk magunkon, ugyanis több megoldás is rendelkezésre áll, melyekkel hatékonyan kezelhető a verejtékezés, javítható az életminőség, és a zavaró esztétikai jelek is megszüntethetők. Amennyiben anyagcsere vagy hormonális probléma áll a háttérben, először az alap betegséget kell kezelni. Sok esetben az izzadás alkati, és a háttérben nem találunk kóros eltérést. A botulinum toxin kiválóan alkalmazható a fokozott izzadás kezelésére. Leggyakrabban a hónaljak területén alkalmazzuk, továbbá a túlzott tenyéri és talpi izzadás megszüntetésére. Férfiak esetén a fejbőr fokozott verejtékezése esetén is sikerrel használunk botox kezelést.

Izzadás kezelése neurotoxinnal

A botox blokkolja az idegvégződések és a verejtékmirigyek közötti ingerület átvitelt, ezáltal a verejtékezést. Az idegvégződéseket és a verejtékmirigyeket nem károsítja, így biztonsággal használható 18 éves kor felett, 65 év alatt. Nem ajánlott a kezelés autoimmunbetegségek meglétekor, terhesség és szoptatás idején, valamint ha bizonyos izom- és idegrendszeri eredetű betegségek állnak fenn. A botox kezelés hatására nemcsak részben, de akár egészben is megszüntethető az izzadás. Mivel a beavatkozás csak átmeneti megoldással szolgál, így bármikor újraismételhető, mégis legalább fél év pihentetés javasolt két botox kezelés között. 

Mikor, hogyan?

A botox kezelés gyors, nem befolyásolja a mindennapi tevékenységeket, így szinte bármikor elvégezhető. Körülbelül 20-30 percet vesz igénybe. A bőr sterilizálása és érzéstelenítése után a botoxot egy vékony tűvel számos ponton a kezelni kívánt bőrfelületbe juttatjuk. A kezelés minimális kellemetlenséggel jár. Utána kerülni kell pár napig az erős fizikai aktivitást, a hőhatást (szauna, szolárium); a kezelés napján tilos alkoholt fogyasztani és nem ajánlatos hónaljdezodort használni. A botox kezelés két hét alatt fejti ki hatását, ami átlagosan körülbelül 8-10 hónapon át érzékelhető, ezután korlátlanul ismételhető.

A fokozott izzadás rendkívüli mértékben zavarja mind a nőket, mind a férfiakat a magánéletben és a munkahelyen. A kezeléssel jelentős életminőség javulás érhető el a pácienseknél.

Fáradjon el rendelőnkbe egy konzultációra, ha Ön is fokozott izzadással küzd – egyéni botox kezeléssel állunk rendelkezésre!

Tags: Orvos esztétika, kozmetológia Testkezelések

"Hello Facebook, hello Instagram!
Kövesd Dr. Pellion Szilvia új Facebook és Instagram oldalát, ahol sok érdekességgel és újdonsággal találkozhatsz!"